Om Kronogård

Om Kronogård

Kronogård erbjuder upplevelser i ett unikt vildmarksområde i Lapplands vildmark.

Här kan vi tillhandahålla guidade turer inom bland annat fiske, jakt & skotersafarin. Det rekommenderar vi starkt då området består av över 260 olika vatten. I vissa finns det fisk och i vissa finns det riktigt stor fisk.

En plats för kraftsamling helt enkelt.

Under åren har många företag valt att starta eller runda av arbetsåret i Kronogård. Vi har varit duktiga på lekfulla och teambuildande aktiviteter.

Naturen har sitt eget aktivitetsutbud, från vårnätternas tjäderspel och öringsvak i bråddjupa skogstjärnar till midvinterns månljusa nätter, då nya fyrfota spår ständigt trampas i snön.

Historik

Här stannade inlandsisen och skapade ett omfattande dödis-moränområde 15 km NV om Kåbdalis inom Jokkmokks kommun.

För mer än 100 år sedan byggdes ett boställe för Kronojägare vid sjön Abborrträsket. Idag hyrs detta kronjägarhus ut till gäster i Kronogård. Stallet från den tiden är idag konferenslokal.

En gång i tiden var Kronogård centrum för skogsnäringen, idag rekreation för kropp och själ. Kronogård har även fungerat som bas för raketuppskjutningar i området. Det kraftigt kuperade området med ett stort antal sjöar, kullar och myrar blev fritidsområde 1967.

Camping
Camping Norrland | Kronogård | Jokkmokk
Camping Norrland i Kronogård. Husvagnscamping och uthyrning av stugor. Erbjuder även fiske, jakt, uthyrning av båt, kanot och skoter samt konferens.