Om Kronogård

Om Kronogård

Kronogård erbjuder upplevelser i ett unikt vildmarksområde i Lapplands vildmark.

Här kan vi tillhandahålla guidade turer inom bland annat fiske, jakt & skotersafarin. Det rekommenderar vi starkt då området består av över 260 olika vatten. I vissa finns det fisk och i vissa finns det riktigt stor fisk.

En plats för kraftsamling helt enkelt.

Under åren har många företag valt att starta eller runda av arbetsåret i Kronogård. Vi har varit duktiga på lekfulla och teambuildande aktiviteter.

Naturen har sitt eget aktivitetsutbud, från vårnätternas tjäderspel och öringsvak i bråddjupa skogstjärnar till midvinterns månljusa nätter, då nya fyrfota spår ständigt trampas i snön.

Historik

Här stannade inlandsisen och skapade ett omfattande dödis-moränområde 15 km NV om Kåbdalis inom Jokkmokks kommun.

För mer än 100 år sedan byggdes ett boställe för Kronojägare vid sjön Abborrträsket. Idag hyrs detta kronjägarhus ut till gäster i Kronogård. Stallet från den tiden är idag konferenslokal.

En gång i tiden var Kronogård centrum för skogsnäringen, idag rekreation för kropp och själ. Kronogård har även fungerat som bas för raketuppskjutningar i området. Det kraftigt kuperade området med ett stort antal sjöar, kullar och myrar blev fritidsområde 1967.

Kronogård 1962
Kronogård 1962, den första svenska dokumentärfilmen om ett svenskt rymdprojekt.
Kronogård Vildmark
Kronogård Vildmark.